Medalje til Niels Marquard ved Nordisk Mesterskab i landevejscykling.

SONY DSC
Sorø BC havde 4 ryttere til start ved Nordisk mesterskab i Sandefjord, Norge i weekenden 2-3 august.

Niels Marquard, Franz Gliese deltog i linjeløbet i H45 klassen, Annette Berg deltog på enkeltstarten og i linjeløbet i D40. Morten Tillquist deltog på enkeltstarten og i linjeløbet i H40.

Vi drog mod Norge torsdag morgen for så kunne vi have fredagen i ro og fred, lade op til løbene samt tjekke ruterne, hvilket er en meget vigtig detalje i et mesterskab. Så blever man ikke overrasket over ruten.

Lørdag 2 august var medaljerne på enkeltstarten i spil og Annette har første Sorø rytter i aktion. Første skal var først kl. 15:00, så vi havde rigtig god tid til at lade op og forberede os. Niels og Franz kørte afsted med Annette ud til starten,
Jeg selv (Morten) skulle først starte 2 timer efter Annette, så jeg blev på hotellet og slappede af så meget som muligt.

SONY DSC

Annette klar til start

SONY DSC

Morten afsted på sin enkeltstart

Annette fik en rigtig god opvarmning og følte sig klar, så nu galt om at tilbage lægge de 30km i bedst mulig tid. Ruten var faktisk ret svær, hele tiden gik det op og ned, vejen svingede til højre og venstre. Så kun på få stykker kunne man se 1 minut frem.

Annette tid på målstregen kunne række til en 10 plads.

KL.17:46 skulle Morten så afsted og det var ingen hemmelighed at han kørte efter en medalje, efter han var blevet nr.4 i 2013 ved NM i Randers. Men men men allerede efter 14,5 km blev jeg overheglet af Bjørn Oppermann fra Hvidovre CK. Jeg viste godt at han kørte rigtig stærkt og målet var så også at holde han inde for syns vide, men det kunne jeg ikke. Og da jeg kom i mål var det da også klart at jeg ikke opnået min målsætning, jeg blev kun nr.6.

Fuld resultatliste kan ses her.

Om aften var der præmie overrækkelse samt en meget lille potion mad, med kunne man ikke leve af, så vi måtte i byen for at få stille sulten og være klar til linjeløbet om søndagen.

Søndag morgen blev lidt mere spændene end vi lige havde forestillet os. Vi kunne første få morgen fra kl.8:00, ikke god, Annette og jeg skulle starte kl.9:10 og  9:20, så vi måtte køre Sandefjord tøndt for at finde en Tankstation som havde åbent. Det lykkedes og kl.8:20 cyklede Annette og jeg de 8 kilometer ind mod start som opvarmning. Selvfølelig kørte Niels og Franz bagefter i bil, som en bedre sportsdirektør med han mekaniker…. 🙂

kl. 9:10 startede H40 klassen, små 40 ryttere stillede til start. Men det skylle vise sig snart at jeg ikke var klar til at køre cykelløb igen små 15 timer efter enkeltstarte. Halvvejs ude på ruten blev jeg skivet op da en 1km bakke og jeg fik aldrig lukket hullet igen og efter 2 omgange jagt op feltet, så udgik jeg.

Annette kunne også mærke enkeltstarten i bentøjet, men hun formodet dog at holde fast i feltet og sad med hjem. I spurten blev Annette nr.9.

Franz og Niels skulle starte kl.13, Niels var i hopla, det havde vi alle tydelig kunne mærke siden vi tog afsted om torsdagen. Og allerede på 1 omgang halvvejs ude på ruten kunne Niels ikke dy sig mere og måtte afsted, op til Jan Oxlund som sad i udbrud med en svensker. Niels kørte selv op til dem med endnu en svensker på hjul. Efter første omgang havde de 52 sekunder hul til feltet og det blev kun større som omgangene blev kørt.

Efter 2 omgang havde vi aftalt at Niels og Franz skulle marker hvis du skulle havde vand på 3 omgang og Niels markerede fin…… han råbte gennem opløbet VAAANNNNDDDDD og pejede på os. Så jeg cyklede ud til forplejnings zonen og gav Niels nye flasker. Franz var på det tidspunkt udgået med defekt, surt.

Niels beder pænt om vand :-)

Niels beder pænt om vand 🙂

På 4 omgang fik de skivet den ene svensker, Niels og Jan aftalte at de skulle prøve at stikke på skift og Jan startede, længe havde han kun 5-7 sek ned til Niels og svenskeren, men 3 km før mål fik han hul på 20-25 sekunder og så var guldet sikret til Danmark. Nu var det så bare om Niels kunne slå svenskeren i en spurt, men inden problemer der, Niels kørte en rigtig flot og kraftfuld spurt var svenskeren ikke var i nærheden af en sølv medalje.

Bliiederne taler for os selv, Niels fik en sølv medalje, hvilket han var fuld tilfreds med, da guldet også var gået til en dansker, nemlig Jan Oxlund.

Fuld resultatliste kan ses her.

SONY DSC

Sådan fejer vi medajle høst i Sorø BC………..

Til sidst men ikke mindst, vil jeg på alle vejne gerne takke for stødten fra Sorø BC bestyrelse, TAK 🙂

Author: admin

Share This Post On